Conceptii gresite despre videochat, demontate la Manequeen

De la debutul acestui domeniu de activitate si in Romania, videochat-ul a starnit numeroase controverse si a generat la fel de multe mituri si conceptii gresite. In cadrul acestui articol echipa Manequeen ne va ajuta sa demontam cateva conceptii gresite despre videochat.

Aceste zvonuri si prejudecati ajung sa sperie de cele mai multe ori femeile care ar fi in prima faza tentate sa incerce un job de model in videochat. Prima dintre aceste idei ar fi cea conform careia videochatul implica ilegalitate.

Nimic mai departe de adevar in acest sens, cel putin in ceea ce priveste studioul Manequeen din Bucuresti. La capitolul conceptii gresite despre videochat, ilegalitatea nu isi are locul aici. Pentru fiecare model in parte se intocmeste contract individual de munca, se achita toate taxele, impozitele si contributiile catre stat, astfel jobul este 100% legal.

Reputatia ta, ca persoana, ar putea avea de suferit. Aceasta idee face parte tot din seria de conceptii gresite despre videochat, insa din nou e departe de adevar.

Intreaga munca se desfasoara in mediul virtual, nu exista niciun fel de contact fizic intre admiratori si modelul de videochat, iar despre confidentialitatea datelor nici nu se pune problema. La Manequeen, exista chiar in contractul de munca clauze destinate acestui aspect, iar modelele sunt incurajate sa nu dezvaluie nimanui nici macar pseudonimele sub care isi desfasoara activitatea. In plus, se pot face restrictionari ale anumitor tari, in asa fel incat utilizatorii din Romania sa nu aiba in niciun fel acces.

Programul este unul strict si solicitant. In realitate, aceasta idee despre videochat este total eronata. Programul nu este cu nimic diferit fata de oricare alt job full-time. In fiecare zi un model lucreaza cate 8 ore, timp de cinci zile pe saptamana. Flexibilitatea sta in faptul ca pot fi alese turele de munca, sau se poate opta si pentru un program part-time, de 6 ore zilnic, in asa fel incat modelul sa isi poata imparti timpul si intre studii, familie sau alte preocupari.

Tot in seria de conceptii gresite despre videochat, demontate de echipa Manequeen, se numara si ideea ca e nevoie de experienta in domeniu pentru angajare. Singurele competente solicitate la un astfel de job sunt reprezentate de naturalete, de abilitatea de socializare si de cunoasterea la nivel conversational a limbii engleze.

Avand respectate aceste trei cerinte, alaturi de varsta minima de 18 ani, orice tanara are ocazia de a-si pune in valoare frumusetea si de a castiga sume considerabile atragandu-si admiratorii.

Castigurile nu sunt nici pe departe cele din anunturi. Aici reprezentantii Manequeen au oferit o explicatie detaliata:

“Nimeni nu spune ca un model va reusi sa castige sume fabuloase chiar din prima luna de activitate, insa exista astfel de cazuri. La fel ca si la oricare alt job, si in cazul videochatului conteaza foarte mult ambitia, dorinta de progres, dar si punerea in aplicare a sfaturilor oferite de trainerii nostri. Daca sunt respectate toate acestea, exista mari sanse ca in scurt timp modelul sa castige chiar mai mult decat a sperat initial.”

Meseria de model de videochat vine cu multe beneficii, insa implica de asemenea dedicare si eforturi constante, sustinute de vointa. Conceptii gresite despre videochat exista si vor exista, probabil, intotdeauna, insa daca se alege colaborarea cu un studio profesionist precum Manequeen, astfel de mituri vor fi tot timpul demontate.

Lasă un răspuns