Cum mi-am cumparat apartament intr-un an de videochat

Pana sa lucrez la Manequeen, abia reuseam sa fac fata cheltuielilor obisnuite. Aveam un salariu ok, credeam eu, dar chiria, utilitatile, masina, facturile si restul lucrurilor necesare traiului ma lasau pe minus la fiecare final de luna. La Manequeen s-a schimbat situatia radical. In cateva luni castigam peste doua, trei mii de dolari cu regularitate. Tentatia era sa cheltuiesc pe masura incasarilor. Imi trebuie un plan, mi-am zis. Stiam ce vreau si aveam mijloacele de a obtine ce imi doream, propria mea locuinta. Iata, asadar, cum mi-am cumparat apartament intr-un an de videochat.

Obiectivul meu: un apartament de doua camere

Termen-limita: un an

Am inceput prin a tine evidenta cheltuielilor mele lunare. De la cele vitale si urgente, la cele mai putin importante. Am pastrat toate facturile si chitantele timp de treizeci de zile. Apoi le-am notat pe toate, chirie, intretinere, utilitati, costurile de intretinere ale masinii, banii de mancare pe o saptamana, banii dati pe produse de ingrijire, de curatenie si intretinere a casei si tot asa.

Dupa o luna am observat foarte usor pe ce cheltuiam mai multi bani decat de obicei. Manequeen imi schimbase stilul de viata. Cand iti permiti lucruri de calitate, fie ele mai scumpe, ti-e greu sa te multumesti cu ceva mai prejos. Asa ca mi-am permis si cate un rasfat pe luna, fie cate o excursie prin tara, fie cate o sesiune serioasa de shopping. Mi le ofeream ca pe niste recompense pentru progresele mele. Cu toate acestea, bonusurile pe care le obtineam la Manequeen imi rotunjeau veniturile la loc. Aveam grija sa-mi pastrez intacta suma pe care o alocam lunar proiectului numit apartamentul meu.

Bonusurile Manequeen mi-au rotunjit incasarile

Nu am dus lipsa de nimic. Nu mi-am refuzat nimic. Totusi, mi-am cumparat apartamentul in ziua in care am implinit un an de munca la Manequeen.
As vrea sa spun ca a depins intru totul numai de mine, dar nu a fost chiar asa.

A contat, bineinteles, fiecare suma pusa deoparte. Chiar si cand am exagerat cheltuielile, evidenta lor m-a ajutat sa fiu in controlul situatiei de fiecare data.

A contat si seriozitatea mea, da. Faptul ca m-am tinut de un program si mi-am impus sa ma depasesc de la o luna la alta. Pentru zilele in care imi slabea motivatia, mi-aduceam aminte pentru ce muncesc si imi promiteam recompensa de care spuneam mai devreme.

Ajutor real din partea Manequeen

Cel mai mult a contat ajutorul pe care l-am avut in permanenta din partea Manequeen. Vorbesc de traineri, de conditiile in care am lucrat si de modul in care m-au incurajat si mi-au rasplatit implicarea si seriozitatea. Nu stiu cum o fi in cazul altor fete sau al altor studiouri. Ajutorul aici e real, iar eu am beneficiat suta la suta de el.

Important e sa stii ce vrei si sa iti propui un termen-limita. Apoi, sa iti alegi bine studioul, sa poti avea incredere in cei care lucreaza acolo. Ei sunt acolo pentru tine. Cel putin, asa ar trebui sa fie. La Manequeen asa este. Din fericire.

Lasă un răspuns